Koronavirus (COVID-19): Što trebate znati dok putujete
Početna stranica Blog Cijene autobusnih karata - novo doba u Hrvatskoj

Cijene autobusnih karata - novo doba u Hrvatskoj

Morate na razgovor za posao u Zagreb, nezaposleni ste i svaka kuna Vam je bitna, a živite u Splitu? Ili ste se samo zaželjeli za vikend vidjeti prijatelja s kojim komunicirate često telefonom, ali nemate vremena odlaziti često do Zagreba, a novaca nikada viška pa Vam je teško izdvojiti kune još i za to jer ionako održavate manje-više redoviti kontakt? Automobilom će Vas povratni put koštati najmanje 800 kn ako idete autocestom, vlak ne dolazi u obzir jer biste prije došli pješice, a avion Vam ne pada na pamet zbog visokih cijena, a ionako morate potrošiti najmanje sat i po prije samog leta pa to ni ne ispada tako brzo kao što se na prvi pogled čini? Zadnji put ste putovali autobusom do Zagreba prije 7 godina, autobus je bio prilično prljav, ne baš ugodnog mirisa, neudoban i povratna karta Vas je koštala nekih 500 kn? Probudite se! Sada smo u 2015. g. i ništa nije kao prije.

 

Autobus kao omiljeni i najjeftiniji način putovanja

Situacija je sada odlična za putnike, no ne za prijevoznike, rekli bi mnogi. Tržište je jako puno naraslo, za veću konkurenciju ne bi bilo više ni mjesta na kolodvorima, kompanije ulažu u vozni park pa je tako prosjek starosti autobusa 3-5 godina, svi redom su udobni, pazi se na urednost, besplatan bežični Internet u autobusu već neko vrijeme nije novost, oni što putuju na međunarodnim linijama imaju i veći razmak među sjedalima te utičnice za struju… A cijena? Ako zaista niste u toku, pomislit ćete sigurno da je karta sada još i skuplja nego prije, uza sve te pogodnosti i višu cijenu goriva, kako može biti suprotno? To je ono najbolje, cijena nikada nije bila niža! Ogromna konkurencija je jednostavno za mnoge prevelik izazov i cijene moraju drastično snižavati. Neki prijevoznici tvrde da gubitak nadoknađuju većim brojem putnika koje su privukli upravo manjim cijenama. Neki tvrde da to ipak nije isplativo i da će se nešto morati poduzeti kako bi se opstalo na tržištu. Još uvijek nismo spomenuli cijenu? Povratnu autobusnu kartu od Splita do Zagreba možete kupiti već za 156 kn! Vjerojatno već u glavi planirate prvi slobodni vikend zaprašiti do onog prijatelja, a do tada ćete uštedjeti na kojoj kavi i kino ulaznici manje jer ipak se isplati prijeći 900-injak km za 156 kn. Pored tog jako bitnog financijskog faktora, ne zaboravite na luksuz pri putovanju autobusom jer ne morate razbijati glavu gdje parkirati auto i hoćete li upasti u gužvu, a također i činjenicu da vrijeme tijekom vožnje možete iskoristiti za odmor, čitanje knjige, rad na laptopu, ugodan razgovor sa suputnikom ili nešto sasvim drugo, sve što ne biste mogli da vozite auto. A što biste tek rekli da Vam kažemo da će Vas povratna karta, na primjer, za autobus Split Frankfurt koštati najviše 1325 kn? A ako ste malo snalažljiviji i potražite nekoliko kombinacija na našoj tražilici, tj. put podijelite na tri različite kompanije bez gubitka na vremenu, put ćete platiti duplo manje! Autobus je postao definitivno broj jedan omiljeno sredstvo prijevoza na dulje i kraće relacije i najjeftiniji način putovanja. Novost je i ta da većina autobusnih prijevoznika nudi kupnju karata online i time pridobiva još više putnika koji preferiraju kupiti autobusnu kartu na miru kod kuće, a ne čekajući u redu na kolodvoru.

Ako već ne planirate neko putovanje autobusom, potražite sada par zanimljivih destinacija na našoj tražilici i vjerujemo da ćete se oduševiti cijenama, kao i činjenicom da možete pregledno usporediti sve autobuse na jednom mjestu i uz par klikova imati već rezervirano mjesto u autobusu!

Izrađeno 8.10.2015.
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×