Koronavirus (COVID-19): Što trebate znati dok putujete
Početna stranica Blog Hrvatska kao filmski set – autobusom do lokaliteta

Hrvatska kao filmski set – autobusom do lokaliteta

Star Wars Dubrovnik

Što imaju zajedničko Game of Thrones (Igra prijestolja), Star Wars (Ratovi zvijezda) i James Bond? Jedna riječ: Dubrovnik. Dobro, za snimanje novog nastavka Jamesa Bonda još traju pregovori, no i bez njega ovaj grad već uživa zvjezdani status na karti filmske industrije.

Star Wars manija traje već mjesecima i još samo dva dana stignete prošetati Stradunom prije nego li se raskošni filmski set zatvori za cijelu javnost. Obožavatelji Ratova zvijezda pristižu iz cijelog svijeta ne bi li doživjeli bar djelić atmosfere prije početka snimanja osme epizode jednog od najvećih filmskih hitova i to podijelili sa svima na društvenim mrežama putem mnogobrojnih selfija, neki i obučeni u likove iz filma, što se u posljednje vrijeme moglo vidjeti na dubrovačkim ulicama. A u međuvremenu se stigne uživati, naravno, i u ljepotama grada i okolice, koji zbog Ratova zvijezda dobivaju sada poseban čar.

 

Povoljno autobusom do filmskih lokacija

Pa kako najbrže i najisplativije do Dubrovnika kako biste ugrabili dio te atmosfere? Osim ako ne dolazite iz tisućama kilometara udaljene zemlje, preporučamo autobus kao udobno, sigurno i povoljno prijevozno sredstvo s čestim redom vožnje iz većih gradova. Navodimo samo neke od mogućih autobusnih veza:

Snimanje će trajati od 9. do 16. ožujka, no i nakon što završi će se obožavatelji sigurno još neko vrijeme kretati po gradu prepričavajući koga su od filmske ekipe vidjeli ili „uhvatili“ mobitelom te ne bi li doznali koju dogodovštinu sa seta ili trač koji bi na njihovu radost procurio u javnost. Nešto što samo istinski zaljubljenici u filmove mogu razumjeti.

Iako se uz Dubrovnik kao lokacije za snimanje vežu filmovi i serije novije generacije poput već spomenutih, koji su gradu i cijeloj zemlji nesumnjivo donijeli mnoštvo turista i dobrobiti, treba znati da početak veze Dubrovnika s Hollywoodom seže još u šezdesete godine prošlog stoljeća i nastavlja se i kroz naredna desetljeća. No, ovaj grad je samo jedna od lokacija u Hrvatskoj na kojima su snimani više ili manje poznati hollywoodski filmovi i serije ili na kojima su slavne ličnosti iz Hollywooda proveli odmor. U svakom slučaju, i mi koji nismo filmofili veselimo se scenama iz Ratova zvijezda, Igre prijestolja, Borgia, itd., kao i iz svih narednih svjetskih hitova, koje ćemo kasnije na filmskom platnu prepoznati po lokacijama unutar Hrvatske i biti ponosni što su snimljene baš u našoj predivnoj zemlji.

Ako ste istinski obožavatelji nekog filma i htjeli biste posjetiti neke od lokacija sa seta hollywoodskih filmova u Hrvatskoj i Europi, na našoj tražilici busradar.hr potražite autobusne veze do tih lokacija i usporedite razne prijevoznike po cijenama, voznim redovima ili pogodnostima koje nude.


© slika gore desno: pio3 - depositphotos.com, slika dolje: Pshenichka - depositphotos.com

Izrađeno 7.3.2016.
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×