Reklama

Autobus Berlin

Autobusne linije Autobus od Berlin s FlixBusom, Eurolinesom, IC Busom i drugima
Pogodne autobusne linije
Autobus ZagrebBerlin
od 66,79 kn
od 13h 37min
s FlixBus, FlixTrain, Deutsche Bahn
Autobus BečBerlin
od 259,96 kn
od 01h 15min
s ÖBB, LOT, FlixBus, Arda Tur, RegioJet, BlaBlaCar, FlixTrain, Norwegian, Eurowings, Distribusion, Deutsche Bahn, Austrian Airlines
Autobus Novi SadBerlin
Autobus KarlovacBerlin
Autobus ParizBerlin
od 355,87 kn
od 01h 45min
s FlixBus, easyJet, RegioJet, Oui.SNCF, FlixTrain, Transavia, BlaBlaCar, Lufthansa, Air France, Sas Airways, Air Dolomiti, Deutsche Bahn, Austrian Airlines
*Cijene uključuju PDV - moguće su promjene

Autobus za Berlin

Njemačka metropola Berlin, dakle glavni grad države, ujedno je i jedna od 16 saveznih pokrajina Njemačke. S preko 3 milijuna stanovnika Berlin je najnaseljenija općina Njemačke i druga po redu u Europskoj Uniji. Centar je metropolitanske regije Berlin-Brandenburg, koja broji ukupno 6 milijuna stanovnika, te čini enklavu u Brandenburgu. Osim toga, Berlin predstavlja značajno europsko prometno čvorište, kao i čvorište u autobusnom prometu Njemačke.

Pronaći autobus za Berlin, dakle, ne bi trebalo biti teško. Nekoliko puta na dan pristižu i odlaze autobusi s berlinskih kolodvora. Neke autobusne veze prema Berlinu, kao npr. autobus iz Hamburga ili autobusna linija iz Dresdena služe se istočnim gradskim kolodvorom. Tu dnevno staju mnogi autobusi raznih kompanija, odakle njihovi putnici dalje mogu gradskim autobusom u bilo koji dio grada ili okolice.

Autobusne veze i linije iz Berlina

Dva su kolodvora s kojeg koji putnici mogu otputovati autobusom iz Berlina ili na koji mogu stići autobusom u Berlin – centralni kolodvor kod radijskog tornja (Funkturm), skraćeno ZOB Berlin, poznat i kao glavni željeznički kolodvor, te istočni autobusni kolodvor (Busbahnhof am Berliner Ostbahnhof). ZOB Berlin se nalazi u dijelu grada koji se zove Berlin-Westend i preko njega se izvrši godišnje transfer oko 3,2 milijuna putnika preko 63000 autobusnih transfera. U njegovoj blizini se nalazi međunarodni kongresni centar (ICC) i veliki sajmovni prostor.

Do glavnog berlinškog kolodvora stiže se najbolje autobusom ili tramvajem kroz najviše desetak minuta. Neki od primjera autobusnih linija su autobus za Magdeburg ili autobus preko Lübecka prema Kielu. Posjetiteljima Berlina, kao i njegovim stanovnicima, preporuča se potražiti odgovarajući autobus do Berlina radije nego putovati autom, s obzirom na veliki izbor povoljnih i pouzdanih autobusnih linija.


Moguće autobusne linije

Zašto se isplati usporediti autobusne linije

Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×