Koronavirus (COVID-19): Što trebate znati dok putujete
Početna stranica Blog Direktan autobus iz Hrvatske za Njemačku

Direktan autobus iz Hrvatske za Njemačku

Mi nećemo pisati o politici ni ekonomskim razlozima odlaska ogromnog broja mladih u ovu zemlju, već vam želimo pružiti uvid u učestalost autobusa koji iz Hrvatske polaze za Njemačku svaki dan ili svaki tjedan. Izbor je svakako širok, usluga je sve kvalitetnija, a cijene sve povoljnije. Autobusne karte možete kupiti online u miru na svom računalu ili u pokretu na pametnom telefonu i pritom uštedjeti novac.

 

Autobusne linije između Hrvatske i Njemačke

U Njemačkoj je prvi grad kao stajalište, naravno, München, glavni grad Bavarske, i ujedno prometno sjecište. Iz Hrvatske polaske imate s juga iz Splita, zatim Pule na zapadu, Zagreba te Vukovara na istoku. Polaske iz svih ovih četiriju gradova pokrivaju autobusne linije Panturista koji u suradnji s DB-om (Njemačkom željeznicom) prevozi putnike u novim, modernim i udobnim autobusima oznake IC Bus. Autobus iz Splita za München polazi svakodnevno u 16:30, a vožnja traje manje od 14 sati. Autobus prolazi obalom i zaustavlja se u Trogiru, Šibeniku, Vodicama, Biogradu, Zadru, preko Zagreba i Ljubljane. Autobus Pula München vozi također svakodnevno u 11 sati, staje u Rovinju, Poreču, Opatiji, Rijeci te Ljubljani. Autobus iz Zagreba za München vozi triput dnevno, a iz Vukovara jednom dnevno u 16:15 sa sljedećim stajalištima: Vinkovci, Đakovo, Osijek, Valpovo, Donji Miholjac, Slatina, Virovitica, Đurđevac, Koprivnica, Varaždin te Ptuj i Maribor. Ovaj autobus nastavlja još do Ulma i Stuttgarta.

S ostalim kompanijama kao što su Herc Tours, Croatia Bus, Autoherc (AP Imotski), Particula, Promet Makarska možete naći jednom ili više puta tjedno autobus od Zagreba do Münchena.

Svi autobusi polaze s kolodvora, a u Münchenu stižu na glavni autobusni kolodvor (ZOB).

Sve do dalekog sjevera Njemačke svake subote polazi autobus iz Splita za Hamburg kompanije Autotrans i to preko Zadra, Rijeke, kroz Sloveniju i Austriju, preko Münchena, Nürnberga, Kassela i Hannovera. Srijedom i subotom imaju i autobus od Splita do Dortmunda koji nakon Münchena skreće prema Stuttgartu, Karlsruheu, Frankfurtu, preko Kölna, Düsseldorfa i Essena. Ista linija, tj. autobus od Splita do Frankfurta vozi svakodnevno u suradnji Autotransa i Eurolinesa.

Croatia Bus pak ima srijedom i subotom autobus iz Osijeka za Berlin, preko Vukovara, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Zagreba, Varaždina.

 

Prodaja/kupnja autobusnih karata; cijene

Zašto biste trošili vrijeme ići na autobusni kolodvor, eventualno čekali u redu, možda naišli i na rasprodan autobus, kada možete na jednom mjestu pregledati sve autobuse po voznom redu i usporediti cijene te konačno kupiti autobusnu kartu online bez stresa? S nekim kompanijama štedite i novac kada kupujete karte online, posebice ako to napravite što ranije. Tako i svoju autobusnu kartu od Hrvatske do Njemačke ili obratno možete pronaći na našoj tražilici, a navest ćemo samo nekoliko primjera autobusnih veza i cijena:

Neka i vaš izbor za putovanje između Hrvatske i Njemačke bude upravo autobus kojeg ćete naći na busradar.hr!


© slike: google maps (uredio busradar.hr)

Izrađeno 27.4.2016.
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×