Koronavirus (COVID-19): Što trebate znati dok putujete
Početna stranica Blog INmusic i ostali festivali

INmusic i ostali festivali

Ljeto, tri dana glazbe na otvorenom, Jarun, svjetski poznati glazbenici… Ako još niste ove riječi povezali zajedničkim nazivnikom, onda ste već deset godina zaredom propuštali vrhunsku zabavu – INmusic festival. I baš zato promijenite to još ove godine, no požurite jer zabava počinje za nekih mjesec dana, a karte nestaju svaki dan!

Svi ostali već znaju kako doći do lokacije i što očekivati, no sada mogu na jednom mjestu naći autobus do Zagreba ili pak vlak, a u novije vrijeme i dijeljeni prijevoz, gdje drugdje nego na našoj tražilici.

 

Kako doći na INmusic festival? - Rezervirati kartu za autobus

Radi se o najvećem glazbenom festivalu u Hrvatskoj na otvorenom, koji se održava ove godine 11. put od 20. do 22.6. i kao uvijek na zagrebačkom Jarunu. Vrsta glazbe koju ćete čuti je pretežno rock, pop, elektronska, punk… Osim u izvedbi domaćih izvođača, možete uživati i u onoj svjetski poznatih glazbenih imena; ranije su to bili npr. Franz Ferdinand, The Prodigy, Nick Cave, Moby, Lily Allen, Billy Idol, Massive Attack i dr.

Festival je prepoznat kao kvalitetan glazbeni događaj pa je tako od mnogih uvršten među najbolje europske festivale, a od strane časopisa National Geographic Traveller čak među tri svjetska festivala koje treba posjetiti. Američki Huffington Post, te britanski New Musical Express i The Times također su INmusic festival stavili na popis najboljih.

Dodatan razlog zašto je odlična ideja posjetiti ovaj festival je to što do Zagreba možete lako iz svih smjerova, pa tako i iz inozemstva. Za bliže destinacije i one koji žele putovati povoljnije, ali i one koji cijene vožnju dobrim autobusom, upravo je autobus do Zagreba izvrstan izbor za ovu priliku. Evo samo nekoliko primjera čestih autobusnih linija koje voze preko Zagreba unutar zemlje:

Zatim nekoliko primjera iz inozemstva:

Osim što ćete lako i povoljno autobusom do Zagreba, jednostavno ćete i do samog festivala. Gradski tramvaji 5 i 17 voze do Jaruna (ujedno i naziv stanice), a broj 17 možete uhvatiti i s glavnog zagrebačkog trga, Trga bana Jelačića. Ako dolazite u Zagreb ili odlazite iz njega avionom, imate svakodnevno svakih pola sata autobus na relaciji autobusni kolodvor Zagreb - zračna luka Pleso i obratno, što također možete pronaći na busradar.hr.

 

Ostali ljetni festivali sličnog tipa

INmusic festival u Zagrebu je jedan od najranijih ljetnih festivala u Hrvatskoj i dobar uvod za daljnju zabavu ovog tipa. Navodimo neke od festivala uglavnom elektronske i dance glazbe koji vas očekuju ovo ljeto na obali:


© slika gore desno: ZOO.BY - depositphotos.com, slika dolje: toxawww - depositphotos.com

Izrađeno 17.5.2016.
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×