Koronavirus (COVID-19): Što trebate znati dok putujete
Početna stranica Blog Tipovi putnika u autobusu

Tipovi putnika u autobusu

Putovanje autobusom je zaista za svakoga: za onoga tko traži jeftiniji način putovanja, za onoga tko prepoznaje komfor autobusa, čak za one kojima je stalo do zaštite okoliša… no ponekad se u autobusu nađu putnici sa zajedničkim karakteristikama, a mi vam upravo dajemo vodič za otkrivanje različitih tipova putnika. Želimo vam dobru zabavu!

 

Student svjetski putnik

Izgled vas neće prevariti: s velikom naprtnjačom i slušalicama u ušima, izgleda kao da se izgubio. Često je zadnji u redu za pokazati autobusnu kartu jer ju je stavio gotovo na dno ruksaka. Nasreću uza se ima uvijek pametni telefon na kojem može pokazati potvrdu o kupljenoj karti. Vjerojatno se redovito služi našom tražilicom kako bi našao najjeftiniji autobus, izbjegavajući tako da bude samo na kruhu i vodi mjesec dana.

Mogli biste ga susresti na sljedećim linijama:

Grupa prijatelja

Ako kraj sebe imate nasmiješena lica svojih prijatelja i mnogo zabavne priče, onda ćete putovati autobusom radosnije. Smijeh, simpatične priče, pokoji ton trenutnog glazbenog hita – pridonijet će zabavnijoj i ugodnijoj vožnji autobusom. Postoje osobe koje jednostavno znaju atmosferu u autobusu učiniti življom. Mnoge takve grupe putuju autobusom za vikend, često na neke proslave ili posebne prigode ili samo kako bi zajedno proveli kvalitetno vrijeme. Ako na njih nabasate na njihovom povratnom putovanju, vjerojatno će biti mirniji, možda vas i priupitaju imate li slučajno tabletu za glavobolju…

Primjeri gdje biste mogli biste sresti grupu prijatelja:

Obitelj

Zbog ekonomskih razloga putovati autobusom je postalo uobičajeno za mlade parove, no isto vrijedi i kada roditelji putuju s djecom.
Ubrzo nakon što su ostavili kolica u odjeljku za kofere, članovi obitelji se u tišini smještaju u autobus. Uz malo sreće, djeci će trebati samo dekica ili tablet kako bi ostali mirni i zaokupirani. 

Moguće autobusne linije gdje biste mogli susresti mlade obitelji:

Turist intelektualac

U koferu nosi više knjiga o gradu u koji se uputio nego komada odjeće: turist štreber dobro je poznat svima koji putuju autobusom.
Njegov fotografski aparat zauzima cijelo jedno sjedalo: na polaznom putovanju kontrolira objektiv i namješta ostatak opreme kako bi danju i noću mogao raditi stotine snimaka, a na povratku ih pregledava i sređuje. Ponekad u sandalama, ponekad u sportskoj obući, često putuje u društvu žene koja samo glumi interes za povijest “onog mosta iz 18. st.”

Možda ćete ovog putnika vidjeti na sljedećim pravcima:

Starica i/ili starac

Sjediti u autobusu pored ovog tipa putnika može biti dvosjekli mač. Starija osoba na sjedalu do vas obično je vrlo pričljiva i često će vam htjeti ispričati sve o unuku ili će biti čista suprotnost i bit će potpuno tiha. Ali ne pokušavajte pojačati glazbu na svom mp3 uređaju previše…
S torbicom u krilu i naočalima na nosu bakica ili djedica u jednom trenutku neće moći odoljeti snu tijekom vožnje u autobusu, a neće im smetati ni buka djece ili grupe prijatelja.

Moguće autobusne linije na kojima ćete naići na ovog putnika:

 

Voyage en bus : les différents types de voyageurs !
Slika: busradar.hr

Izrađeno 11.5.2016.
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×