Koronavirus (COVID-19): Što trebate znati dok putujete
Početna stranica Blog Kupnja autobusne karte - Načini kupnje

Kupnja autobusne karte - Načini kupnje

U današnje vrijeme onlina kupnja autobusnih karata je svakodnevica i jako zgodna stvar ako preferirate online kupovinu, no ponekad može ispasti ne tako jednostavno. Možda niste još nikada kupili kartu za autobus online i niste sigurni kako to funkcionira? Htjeli biste možda kartu kupiti po njenoj online tj. povoljnijoj cijeni, ali drugim putem?

U sljedećim redcima predstavit ćemo vam različite mogućnosti kupnje autobusne karte.

 

Online kupnja

Onlina kupnja karte za putovanje autobusom na dulje relacije je najjeftiniji, najbrži i najjednostavniji način. Na našem portalu busradar.hr možete to napraviti odmah nakon izlistavanja rezultata pretraživanja. Klikom na polje "Kupi sada" bit ćete prebačeni direktno na stranicu konkretne kompanije, tj. prijevoznika na kojoj ćete unijeti potrebne podatke i izvršiti proces online kupnje autobusne karte. Najčešće se to radi putem kreditne kartice ili Paypal-a, ali ponekad je moguće i putem uplate na račun primatelja.

Kupnja autobusne karte putem telefona ili u putničkoj agenciji

Ponekad je također moguće kupiti kartu za putovanje autobusom putem telefona pozivom na broj autobusne kompanije ili na oglašenom prodajnom mjestu. To je slučaj uglavnom kod manjih kompanija koje još nemaju sustav online kupnje karata. Telefonom ćete kartu rezervirati, a platit ćete je prilikom ulaska u autobus. Broj službe za kupce naći ćete na webstranici autobusnog prijevoznika. Unatoč ponekad dodatnim troškovima rezervacije, i ovaj način kupnje autobusne karte je prilično povoljan.

Prodajna mjesta za kupnju karata se nalaze uglavnom unutar turističkih ureda, putničkih agencija ili Internet kafića u blizini autobusnog ili željezničkog kolodvora ili u centru grada. Cijene ovdje mogu biti nešto nepovoljnije tj. uvećane za troškove obrade, ovisno o prodajnom mjestu.

Kupnja autobusne karte direktno kod vozača

Još jedna mogućnost kupnje karte za autobus je obratiti se direktno vozaču. Ako autobus nije popunjen, vozač će vam prodati kartu, koju ćete platiti po punoj cijeni. Ta cijena je često znatno skuplja od online kupljene karte i nije garantirano da ćete naći slobodno mjesto u autobusu jer prednost imaju putnici s unaprijed rezerviranom ili kupljenom kartom. Pri ovom "spontanom" načinu kupnje karata preporučljivo je biti tamo 15 do 20 minuta prije polaska autobusa.

 

Izrađeno 10.7.2015.
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×