Koronavirus (COVID-19): Što trebate znati dok putujete
Početna stranica Blog Osigurajte si jeftine autobusne karte

Osigurajte si jeftine autobusne karte

Kako pronaći karte za 1 euro od megabus.com.

Ako još niste čuli za megabus.com, sada je to prošlost. Naime, megabus.com je niskotarifni autobusni prijevoznik koji za svaku od svojih vožnji nudi karte za samo 1 euro*! Kao npr. za autobus Berlin - München. Iako još nije prisutan na hrvatskom tržištu, može Vam poslužiti za putovanje kroz neku od 8 europskih zemalja u kojima je trenutno prisutan, poput Italije ili Njemačke. Na koji način funkcionira? Kako pronaći te jeftine autobusne karte?

Nikakva znanost; pročitajte ovaj članak i doznajte na što trebate obratiti pozornost.

 

Zašto uopće megabus.com prodaje karte za 1 euro*?

Iz jednostavnog razloga – borba za dio kolača s jakom konkurencijom. Megabus.com primjenjuje strategiju „tko prvi, njegova djevojka“. A mi na portalu busradar.hr Vam pomažemo naći jeftine karte na vrijeme. Puno je veza za koje se mogu pronaći takve karte, npr. autobus Bologna Napulj, autobus Bremen Köln ili autobusna veza London Amsterdam.

Postoje i drugi prijevoznici koji nude karte za 1 euro, kao što je Deinbus.de, no oni takve karte nude samo sporadično ili kada otvore novu liniju.

Kako i gdje pronaći karte za 1 euro* od megabus.com?

Tako što ćete biti brzi jer samo prvih par karata se prodaje po toj cijeni.

Bukirajte putovanje na pravi datum

Kako biste bili među prvima koji će kupiti takvu kartu, trebali biste paziti na sljedeće:

  • Samo je nekoliko karata za 1 euro*, tj. trebali biste svakako bukirati svoje putovanje što prije. Na slici desno je kalendar od megabus.com koji pri bukiranju pokazuje do kada je moguće kupiti karte. Obratite pozornost da su dostupna polja samo ona obojana tamnosivo. Odaberite jedan od zadnja tri datuma jer su Vam tako šanse da nađete karte za 1 euro* najveće.
  • Kada potražiti i kupiti ove jeftine karte? Karte su uglavnom dostupne točno 60 dana prije za putovanja unutar Njemačke i otprilike 45 - 90 dana za međunarodne veze. Aktiviranje novih karata se odvija uvijek u noćnim satima.

Ako niste ugrabili jednu od prvih karata, nije strašno jer su preostale autobusne karte i dalje povoljne. Potražite ih na našoj tražilici i jednostavno iskušajte sreću.

Je li ovo zaista ozbiljna i poštena ponuda? Utječe li to na kvalitetu putovanja, tj. cjelokupne usluge?

Jeftine karte ne utječu ni u kom smislu na kvalitetu putovanja. Budući da se vozite u istom autobusu u kojem su i putnici sa skupljim kartama, komfor je neupitan. Kao kod ponuda za letove – letite istim avionom bilo da ste uhvatili ekstra povoljnu kartu ili je platili po normalnoj tarifi.

Što Vam preporučamo?
  • Budite fleksibilni. Posjećujte busradar.hr za brzu usporedbu aktualnih cijena za različite datume.
  • Budite odvažni i bukirajte putovanje bez puno premišljanja. Čak i kada niste sigurni da ćete putovati za dva ili tri mjeseca, kupite kartu za 1-3 eura* jer si tako osiguravate putovanje za vrlo malo novca, a puno lakše je pustiti da Vam propadne karta od 2 eura*, nego mijenjati ili stornirati kartu od 30 eura uz visoku naknadu.

Ako Vam ne uspije s jeftinim kartama od megabus.com, potražite na busradar.hr druge kompanije i usporedite ih kako biste pronašli najpovoljnije autobusne karte.

*plus 0,50 eura po karti za procesiranje

Ne propustite karte za 1 euro od megabus.com.
Sve fotografije u ovom članku: © megabus.com

Izrađeno 19.1.2016.
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×