Reklama

Autobus Frankfurt

Autobusne linije Autobus od Frankfurt s FlixBusom, Eurolinesom, IC Busom i drugima
Pogodne autobusne linije
Autobus ZagrebFrankfurt
od 422,32 kn
od 01h 20min
s Lufthansa, BlaBlaCar, Čazmatrans, Deutsche Bahn, Croatia Airlines, Eurolines Germany
Autobus SarajevoFrankfurt
Autobus MünchenFrankfurt
Autobus Slavonski BrodFrankfurt
Autobus OsijekFrankfurt
od 398,07 kn
od 20h 20min
s FlixBus, Čazmatrans
*Cijene uključuju PDV - moguće su promjene

Autobus za Frankfurt

Frankfurt je jedan od najvećih njemačkih gradova i centar je metropolitanske regije Rajna-Majna, koja broji nekih 5,5 milijuna stanovnika. "Mainhattan", kako mu tepaju, poznat je prije svega kao značajno međunarodno središte financija. Zbog svog geografskog položaja u centru Njemačke i obilježja gravitirajućeg područja, Frankfurt je također važna točka na europskoj karti autobusnih linija s polascima u svim smjerovima. Na primjer naći ćete autobus iz Frankfurta za Beograd. Još češće su autobusne veze za Pariz ili autobusi za Prag. No, koliko god trajala vožnja autobusom iz Frankfurta, putovat ćete povoljno i udobno.

Javnim gradskim prijevozom upravlja lokalna tvrtka traffiQ koja organizira veze za svaki autobus u Frankfurtu i koordinira ostalim prijevoznim sredstvima, tj. tramvajima, podzemnom željeznicom i regionalnim vlakovima. Organizacija autobusnog prijevoza u Frankfurtu ima dugu tradiciju. 1863. uvedena je prva autobusna linija na konjsku vuču, koja je povezivala preteču istočnog kolodvora s Westendplatzom, tj. Offenbacher kolodvorom. Pravi autobusi stigli su tek 1925., a 1951. su uvedene najvažnije linije na dalje relacije. Tako se stiže autobusom u Frankfurt brzo i povoljno bilo na glavni kolodvor bilo na aerodrom npr. iz Göttingena. Drugi primjeri za česte autobusne veze za Frankfurt su iz Leipziga, Stuttgarta i Züricha.

Autobusne veze i linije iz Frankfurta

Pored tako velike ponude autobusnih linija i udobnih autobusa, šteta je odlučiti se za drugi oblik putovanja umjesto za autobus do Frankfurta. Za kružni obilazak grada ukrcajte se u jedan od gradskih autobusa i otkrijte stari dio grada s glavnim trgom Römerom i gradskom vijećnicom. Dalje možete obalom uz Majnu, autobusom ili pješice, i preko mosta Mainbrücke za poseban pogled na grad.


Moguće autobusne linije

Zašto se isplati usporediti autobusne linije

Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×