Reklama

Autobus Split

Autobusne linije Autobus od Split s FlixBusom, Eurolinesom, IC Busom i drugima
Pogodne autobusne linije
Autobus ZagrebSplit
od 25,20 kn
od 04h 00min
s HŽPP, Nomago, FlixBus, BlaBlaCar, Brioni Pula, Distribusion, arriva.com.hr, Promet Makarska
Autobus Zračna luka Zadar (ZAD)Split
Autobus ZadarSplit
Autobus ŠibenikSplit
od 3,43 kn
od 01h 00min
s HŽPP, Nomago, FlixBus, Samoborček, Brioni Pula, ATP Šibenik, AP Varaždin, Distribusion, arriva.com.hr, Polet Vinkovci
Autobus VodiceSplit
*Cijene uključuju PDV - moguće su promjene

Autobus za Split

Split je drugi najveći grad u Hrvatskoj i jedna od omiljenih destinacija za odmor. Uputite se autobusom za Split i na putu do ovog predivnog mediteranskog grada uživajte u modernom i udobnom autobusu, nakon čega ćete biti puni volje i energije za istraživanje ovog poznatog grada na Jadranu. U bogatoj mreži autobusnih linija i veza unutar Europe birajte one koje Vam odgovaraju, npr. autobus iz Sarajeva. Vožnja do Splita, otkuda god pošli, će se isplatiti jer grad zaista oduševljava, pogotovo ljeti. Ako dolazite slučajno iz Slovenije, onda možete kupiti kartu za autobus iz Ljubljane i uživati u komfornoj vožnji do glavnog grada Dalmacije.

Split ima dobro raspodijeljenu mrežu lokalnih autobusa kojom upravlja firma Promet Split. Autobusne linije idu i van grada prema obližnjim mjestima tako da se ne morate ograničiti samo na Split, već imate priliku autobusom iz Splita upoznati i širu okolicu. Osim toga, po Splitu i okolici je autobus najjeftinije prijevozno sredstvo. Ako ste nekoliko dana u Splitu ili duže, isplati se uzeti karnet karte, tj. set od 5 ili 10 dvosmjernih karata koje možete koristiti za sve gradske vožnje, a možete ih kupiti na gotovo svakom kiosku u gradu.

Autobusne veze i linije iz Splita

Ono po čemu je Split ponajprije poznat je njegov stari dio, koji pripada svjetskoj UNESCO baštini. Povijesni dio Splita nalazi se na poluotoku i veći dio istočne strane zauzima veličanstvena Dioklecijanova palača, iz koje se tijekom stoljeća razvio grad Split. Još jedan razlog da se krene na putovanje autobusom u Split. Izvorno je Dioklecijanova palača korištena u stanjima opsade kao utočište za građane Splita, a danas u njoj živi oko 3.000 ljudi. 

Tijekom ovog putovanja autobusom ne smijete zaobići katedralu sv. Duje, izgrađenu u 4. st. u kojoj su posljednje počivalište pronašli rimski car Dioklecijan i njegova žena Priska.


Moguće autobusne linije

Zašto se isplati usporediti autobusne linije

Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×