Reklama

Autobus Sarajevo

Autobusne linije Autobus od Sarajevo s FlixBusom, Eurolinesom, IC Busom i drugima
Pogodne autobusne linije
Autobus ZagrebSarajevo
od 36,41 kn
od 05h 30min
s BlaBlaCar, Brioni Pula, Fils d.o.o., Distribusion, Centrotrans d.d., CroatiaBus/Globtour, Croatia bus-Globtour-Touring-Jadran ekspres
Autobus BeogradSarajevo
od 24,02 kn
od 05h 30min
s BlaBlaCar, Transprodukt, Kondor d.o.o., Alamanis Tours
Autobus MostarSarajevo
od 12,82 kn
od 02h 00min
s BlaBlaCar, Distribusion, GLOBUS TURIST, CroatiaBus/Globtour
Autobus Banja LukaSarajevo
od 20,00 kn
od 04h 31min
s Globus Turist, ZaM Tours d.o.o.
Autobus SplitSarajevo
od 29,00 kn
od 05h 15min
s Distribusion, CroatiaBus/Globtour, Croatia bus-Globtour-Touring-Jadran ekspres
*Cijene uključuju PDV - moguće su promjene

Autobus za Sarajevo

Sarajevo je slikoviti grad na jugozapadu Bosne i Hercegovine koji je tijekom povijesti uvijek bio dio naslovnica. U Sarajevu je 1914. g. upucan austrijski prijestolonasljednik te je atentat bio povod Prvom svjetskom ratu. Sarajevo je igralo ulogu domaćina Zimskim olimpijskim igrama 1984. g. te u ratu između 1992. i 1995. g. nažalost postalo još poznatije. Svaki put kada putujute autobusom u Sarajevo, naći ćete se u vrlo zanimljivom gradu. Do njega možete npr. autobusom iz Pule ili autobusom iz Splita i možete uvijek računati na ugodno putovanje te na brzu i sigurnu vožnju jednim od autobusa iz mreže mnogih koji putnike voze u ovaj živopisni grad.

Sarajevo je središnja točka na karti Bosne i Hercegovine te, kada putujete autobusom za Sarajevo, možete uživati u krajoliku ove zemlje te brojnim turističkim atrakcijama i bogatoj kulturnoj ponudi grada. Autobusna mreža Sarajeva je jako dobro izgrađena; pored pet klasičnih autobusnih linija tu je još i trolejbus. Popularni su i minibusevi, koji voze noću i kojima ćete uvijek sigurno stići u hotel nakon uživanja u bogatom noćnom životu Sarajeva. No osim autobusne mreže, Sarajevo ima i sedam tramvajskih linija koje voze do Staroga Grada. A ako slučajno planirate na autobus za Beograd, onda to možete i autobusom iz Sarajeva

Autobusne veze i linije iz Sarajeva

Medu najljepše zgrade u Sarajevu spada Gazi Husrev-begova džamija izgrađena 1530. g. Vožnje autobusom vrijedna je i Ali-pašina džamija iz 1560. g. kao i moćna sarajevska katedrala. U Starom Gradu, do kojega vodi povijesni most tzv. Kozija ćuprija, još uvijek stoje zgrade i crkve iz različitih vremenskih razdoblja. 

Ako volite vrevu, otiđite do gradske tržnice Markale, koja je tamo od 19. st. Tko u sklopu ovog putovanja autobusom želi doznati više o bogatoj sarajevskoj povijesti neka svakako posjeti Historijski muzej Bosne i Hercegovine ili Nacionalni muzej (Zemaljski muzej) iz 19. stoljeća.


Moguće autobusne linije

Zašto se isplati usporediti autobusne linije

Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×