Reklama

Autobus Sarajevo

Autobusne linije Autobus od Sarajevo s FlixBusom, Eurolinesom, IC Busom i drugima
Pogodne autobusne linije
Autobus BeogradSarajevo
od 150,21 kn
od 06h 45min
s Lasta, Centrotrans, Globtour Međugorje, Centrotrans ad Istočno Sarajevo, Croatia bus-Globtour-Touring-Jadran ekspres, Sp "lasta" A.d.beograd/Centrotrans Eurolines
Autobus ZagrebSarajevo
od 233,50 kn
od 07h 55min
s Biss-Tours, Fils d.o.o., Brioni Pula, Distribusion, CroatiaBus/Globtour, Croatia bus-Globtour-Touring-Jadran ekspres
Autobus FrankfurtSarajevo
od 564,93 kn
od 22h 20min
s Eurolines Germany, Globtour Međugorje
Autobus TrebinjeSarajevo
od 120,52 kn
od 04h 35min
s Balkan Express, Centrotrans ad Istočno Sarajevo
Autobus DobojSarajevo
od 75,22 kn
od 02h 15min
s ZaM Tours d.o.o.
*Cijene uključuju PDV - moguće su promjene

Autobus za Sarajevo

Sarajevo je slikoviti grad na jugozapadu Bosne i Hercegovine koji je tijekom povijesti uvijek bio dio naslovnica. U Sarajevu je 1914. g. upucan austrijski prijestolonasljednik te je atentat bio povod Prvom svjetskom ratu. Sarajevo je igralo ulogu domaćina Zimskim olimpijskim igrama 1984. g. te u ratu između 1992. i 1995. g. nažalost postalo još poznatije. Svaki put kada putujute autobusom u Sarajevo, naći ćete se u vrlo zanimljivom gradu. Do njega možete npr. autobusom iz Pule ili autobusom iz Splita i možete uvijek računati na ugodno putovanje te na brzu i sigurnu vožnju jednim od autobusa iz mreže mnogih koji putnike voze u ovaj živopisni grad.

Sarajevo je središnja točka na karti Bosne i Hercegovine te, kada putujete autobusom za Sarajevo, možete uživati u krajoliku ove zemlje te brojnim turističkim atrakcijama i bogatoj kulturnoj ponudi grada. Autobusna mreža Sarajeva je jako dobro izgrađena; pored pet klasičnih autobusnih linija tu je još i trolejbus. Popularni su i minibusevi, koji voze noću i kojima ćete uvijek sigurno stići u hotel nakon uživanja u bogatom noćnom životu Sarajeva. No osim autobusne mreže, Sarajevo ima i sedam tramvajskih linija koje voze do Staroga Grada. A ako slučajno planirate na autobus za Beograd, onda to možete i autobusom iz Sarajeva

Autobusne veze i linije iz Sarajeva

Medu najljepše zgrade u Sarajevu spada Gazi Husrev-begova džamija izgrađena 1530. g. Vožnje autobusom vrijedna je i Ali-pašina džamija iz 1560. g. kao i moćna sarajevska katedrala. U Starom Gradu, do kojega vodi povijesni most tzv. Kozija ćuprija, još uvijek stoje zgrade i crkve iz različitih vremenskih razdoblja. 

Ako volite vrevu, otiđite do gradske tržnice Markale, koja je tamo od 19. st. Tko u sklopu ovog putovanja autobusom želi doznati više o bogatoj sarajevskoj povijesti neka svakako posjeti Historijski muzej Bosne i Hercegovine ili Nacionalni muzej (Zemaljski muzej) iz 19. stoljeća.


Moguće autobusne linije

Zašto se isplati usporediti autobusne linije

Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×