Reklama

Autobus Karlsruhe

Autobusne linije Autobus od Karlsruhe s FlixBusom, Eurolinesom, IC Busom i drugima
Pogodne autobusne linije
Autobus BeogradKarlsruhe
od 594,20 kn
od 18h 00min
s Lasta, Čazmatrans, D T G Deutsche Touring GmbH, Sp "lasta" A.d.beograd/Severtrans A.d.sombor/Dtg Deutsche Touring Gmbh
Autobus TuzlaKarlsruhe
od 572,07 kn
od 19h 30min
s Distribusion, Trans Turist Tuzla
Autobus Novi SadKarlsruhe
Autobus ŽupanjaKarlsruhe
Autobus Baden-BadenKarlsruhe
od 29,72 kn
od 00h 16min
s DB Regio, FlixTrain, Deutsche Bahn
*Cijene uključuju PDV - moguće su promjene

Autobus za Karlsruhe

Karlsruhe je sa svojih 300 000 stanovnika treći po veličini grad u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg. Stuttgart je glavni grad pokrajine, no poznat i kao „glavni grad“ dijela Württemberg, dok je Karlsruhe „glavni grad“ Badena, poznat nadasve po tome što je sjedište Vrhovnog i Ustavnog suda Njemačke. Što se tiče povezanosti Karlsruhea autobusom, ona je na visokoj razini. Autobusi iz Karlsruhea voze svakodnevo prema svim pravcima u Njemačkoj i mnogima u Europi. Jedan od primjera je svakodnevna autobusna linija za Split ili pak puno bliži autobus za Frankfurt, ako, recimo, putujete nekamo avionom i trebate autobusom do jednog od najvećih svjetskih aerodroma.

Karlsruher Verkehrsverband (KVV), treća prijevoznička firma po veličini u pokrajini, zadužena je za gradski prijevoz autobusom i tramvajem te željeznički promet u okolici. U svom sastavu ima 19 firmi koje zajednički tvore jednu odlično razvijenu mrežu autobusa, tramvaja i željeznice. Karte vrijede za sva prijevozna sredstva unutar iste tarifne zone. Stoga nije nikakav problem pronaći autobus za Karlsruhe ili iz grada prema okolici.

Autobusne veze i linije iz Karlsruhea

Brojne autobusne linije, ukupno 196 plus 30 tramvajskih i željezničkih linija, zadovoljavaju potrebe putnika u Karlsruheu, bilo da su u pokretu poslovno ili privatno ili pak turistički. Kako bilo, svakako morate bar jednom posjetiti dvorac u Karlsruheu, koji je danas dom Narodnom muzeju i s čije se kupole pruža krasan pogled na grad i ulice koje se od dvorca lepezasto šire kao zrake sunca. A za takav izgled grada zaslužan je markgrof Karl-Wilhelm koji je 1715. napravio nacrt grada i po njemu ga dao izgraditi tako da Karlsruhe do danas nosi naziv upravo „grada lepeze“.

Tko ima želju posjetiti Karlsruhe, može sjesti na autobus u Münchenu, Freiburgu, Stuttgartu ili Frankfurtu. Iz Karlsruhea postoje također autobusne linije prema inozemstvu, kao npr. autobus za Beč ili Istanbul, a postoje i svakodnevne linije kao npr. autobus za Rijeku.


Moguće autobusne linije

Zašto se isplati usporediti autobusne linije

Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×